Venrayse burger wil bladkorf terug

Foto: Wikipedia.

Uit een inventarisatie van de Partij van de Arbeid blijkt dat de inwoners van Venray de bladkorven terug willen in het straatbeeld. Een oproep van de lokale fractie van de PvdA leverde veel reacties op. Via de mail kreeg de partij 125 reacties en op Facebook 101. De reacties komen van inwoners door de hele gemeente. ‘Er zijn opvallend veel reacties vanuit onze kerkdorpen’, schrijft de PvdA.

Onveilig
Volgens verschillende inzenders is het onveilig geworden door bladoverlast (gladheid), komen bladblazers niet overal en is het niet bekend wanneer de bladblazers komen, ontstaan er problemen met het riool door het bladafval, neemt het aantal auto’s in de milieustraat toe en dat is niet goed voor het milieu en wordt er meer bladafval in de bossen rondom de dorpen gedumpt.

De meest gelezen argumenten voor herinvoering
de onveiligheid die ontstaat door bladoverlast (gladheid); de bladblazers komen lang niet overal en het is niet bekend wanneer zij komen; geen vervoer naar het milieustation; problemen met het riool door bladafval; het aantal auto’s dat naar het milieustation rijdt en daar in rij staat te wachten is niet goed voor het milieu; er wordt meer in de bossen rondom de dorpen gedumpt.

Zorgen voor overlast
Uiteindelijk was meer dan 90% van de binnen gekomen reacties voor terugkeer van de bladkorven. Daarnaast zijn er ook een tiental reacties binnengekomen van burgers die de terugkeer van de bladkorven niet zien zitten. Zij noemen daarvoor vooral als argument het asociale gedrag van anderen. Zij maken zich zorgen over het illegaal dumpen in de bladkorven en de daarbij horende overlast.

De Partij van de Arbeid concludeert dat een heel groot deel van de inwoners van Venray de bladkorven en/of groenkorven terug wil. Het zou naar hun mening daarom beter zijn geweest als er door het College wel een gedegen onderzoek naar herinvoering zou zijn doorgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen