D’n Oesterham als eerste Schoon door de Poort

Foto: http://www.oesterham.nl/

Oostrum gaat als eerste gemeenschap van de gemeente Venray ‘Schoon door de Poort’. Het college van B&W heeft besloten dat het dorp een bijdrage ontvangt voor de renovatie van gemeenschapshuis D’n Oesterham. Daarmee wordt Stichting Gemeenschapshuis D’n Oesterham in staat gesteld om haar exploitatie toekomstbestendig te maken.

Renovatie D’n Oesterham
Het ingediende projectplan van de gemeenschap Oostrum gaat over de renovatie van Gemeenschapshuis D’n Oesterham. Met de vaststelling door het college dat het plan voldragen is, wordt D’n Oesterham het eerste plan dat wordt uitgevoerd in het kader van Schoon door de Poort. De renovatie van het gemeenschapshuis bestaat onder meer uit het splitsen van de grote zaal met een flexibele wand, het verbreden van het podium, het vernieuwen van de afwerking van wanden en vloeren, energiebesparende maatregelen en het plaatsen van zonnepanelen.

Vervolg
De volgende stap is het opstellen van een ontwikkelovereenkomst tussen de gemeente en de Stichting. In deze overeenkomst worden een aantal kritische punten en de adviezen van de commissie, die het projectplan heeft beoordeeld, verder uitgewerkt. Na ondertekening kan de Stichting in 2018 starten met de renovatie.

Schoon door de Poort
Met het aanbieden van het projectplan aan de gemeente heeft D’n Oesterham een aanvraag gedaan in het kader van het traject ‘Schoon door de Poort’. Dit traject maakt het de besturen van de gemeenschapsaccommodaties mogelijk hun nieuwe verantwoordelijkheid voor een zelfstandige, toekomstbestendige exploitatie waar te maken. De gemeente geeft eenmalig een bijdrage voor de noodzakelijk geachte aanpassingen. Daarna kunnen de dorpen en wijken met een schone lei beginnen. Voor de uitvoering van Schoon door de Poort heeft de gemeenteraad een raamkrediet ter beschikking gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen