Informatieavond bestemmingplan centrum Venray

Foto: © Danny Danckaert.

De gemeente is bezig met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor het centrum van Venray. Er ligt een voorontwerp van het bestemmingsplan. Op maandag 9 april 2018 om 19.30 uur is er een informatieavond in het gemeentehuis om u bij te praten over de actualisatie van dit bestemmingsplan en de onlangs vastgestelde stimuleringsregeling centrumvisie.

Aanmelden
Wilt u de informatieavond van 9 april bijwonen? U bent van harte welkom! Meldt u zich alstublieft per e-mail via [email protected]. Heeft u nog vragen over het voorontwerp bestemmingsplan of de stimuleringsregeling? Mail of bel gerust met Hans Klerks via [email protected] of tel. (0478) 52 33 33.

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan regelt de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor de grond en gebouwen in het centrum. De doelstelling in de centrumvisie om een compact kernwinkelgebied te creëren wordt vertaald in het bestemmingsplan. Daarnaast wordt de woonvisie hierin vertaald. Mogelijke nieuwe woningbouwprojecten zullen eerst worden beoordeeld om te kijken of ze passen binnen het centrum. U kunt vanaf nu op www.ruimtelijkeplannen.nl inzoomen op de gewenste locatie en de regels ter plaatse bekijken.

Stimuleringsregeling centrumvisie
De stimuleringsregeling centrumvisie is op 29 januari 2018 vastgesteld in de gemeenteraad. De regeling maakt het bijvoorbeeld mogelijk om subsidie te krijgen voor verplaatsing van een winkel naar het kernwinkelgebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen