De Schól in Heide zaterdag feestelijk geopend

Foto: De feestelijke onthulling van De Schól in Heide. Foto: Simone Swinkels.

Zaterdag beleefde Heide de langverwachte opening van het voormalige schoolgebouw, dat nu officieel eigendom is van de inwoners van het dorp. Met vele vrijwilligers was gewerkt aan de organisatie van een prachtige dag. Onder grote belangstelling werd de nieuwe naam onthuld waarna er samen geproost kon worden op een mooie toekomst.

Nadat de voorzitters van de Dorpsraad en Dorpscoöperatie Heide hun woordje hadden gedaan, kwam het plechtige moment dat burgemeester Hans Gilissen de nieuwe naam van het gebouw mocht onthullen. Hij werd hierbij geassisteerd door enkele inwoners van Heide.

Mevrouw Mien Muijsers-Gielens, in de negentig en nog altijd kritisch meedenkend, vertegenwoordigde de oudste inwoners van de Hei. Sjoerd Spee en Puk Jansen waren erbij als afgevaardigden van de jongste generatie. Hun aanwezigheid liet zien dat dit gebouw bestemd is voor iedereen, van jong tot oud.

Samen hielpen zij de burgemeester om het doek te verwijderen van het nieuwe naambord voor het pand. De nieuwe naam was eerder middels geheime verkiezingen bepaald. Een groot deel van het dorp was nu uitgelopen om de onthulling mee te beleven. Ook genodigden vanuit andere dorpen, gemeente en elders, waren in groten getale aanwezig.

Onder de feestelijke klanken van Harmonie St. Catharina van Leunen-Veulen-Heide werd het glas geheven op een mooie toekomst voor De Schól. De rest van de middag was een feestelijk samenzijn met heerlijke hapjes van de nieuwe lunchkaart, die tegelijk ook werd gepresenteerd.

De Schól is voor iedereen geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 10:00 tot 16:00 uur, en op afspraak. In De Schól kun je lunchen, vergaderen, feesten, koken en meer. Nu het lente wordt is De Schól ook een heerlijke plek, mét speelplaats, om tijdens een fietstochtje lekker op het terras te zitten.

Reacties