Nieuwe politieke partij in Venray; ProVenray

Foto: Erica Irene van den Akker (links), Joep Gielens en Lizzy Bruno vormen ProVenray.

De nieuwe politieke partij die de gemeente Venray sinds vorige week rijker is, heet ProVenray.

‘De naam ProVenray staat voor het doel dat de beweging nastreeft: een progressief en sociaal Venray’, meldt de partij.

Onlangs besloten de drie raadsleden Joep Gielens, Lizzy Bruno en Erica Irene van den Akker van de gemeente Venray dat zij hun werk beter voort kunnen zetten buiten de SP. Ze zijn het niet eens met de koers van de landelijke partij en vinden dat er intern te weinig discussies worden gevoerd.

Direct was duidelijk dat zij dit samen gingen doen. Zij gaven hierbij wel aan dat zij zichzelf de tijd wilden geven voor het bedenken van een goede naam. Fractievoorzitter Joep Gielens: “Dat ging sneller dan gedacht. Na enkele dagen op en neer appen hebben we de naam samen bedacht. We hadden allemaal het gevoel van: dit is ‘m. Vervolgens hebben we onder meer met de griffier de naam getoetst of deze eventueel door de keuring van de Kiesraad gaat komen. We willen namelijk in ieder geval een naam waarmee we eventueel over vier jaar deel kunnen nemen aan de raadsverkiezingen. Al snel bleek dat niets in de weg staat om deze naam voortaan te gaan gebruiken.”

ProVenray is druk bezig met de verdere oprichting. Zo zal er een vereniging worden gesticht en wordt er op dit moment een logo ontworpen. Mensen die meer informatie willen en/of ProVenray willen steunen, kunnen een mail sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen