112

Tbs’er Rooyse Wissel doet ontsnappingspoging

Maandagmiddag is een patiënt tijdens een ontsnappingspoging uit tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum vrij ver gekomen.

Dat meldt 1Limburg.

Het lukte de man om meerdere deuren te passeren en zo bij de receptie te komen. Pas daar werd zijn vluchtpoging opgemerkt en kon hij alsnog worden tegengehouden.

Achter medewerker aan
Patiënt Wesley wist zover te komen door achter een medewerker aan te lopen, zo vertelt hij zelf tegen 1Limburg. “Vlak voordat de deur in het slot viel, duwde ik hem weer open”, zegt Wesley. “En daarna ben ik gewoon verder gelopen. Bij de volgende deur deed ik hetzelfde.” Pas toen hij bijna bij de buitendeur was, werd hij betrapt. Na een gesprek met zijn behandelaars is hij vervolgens teruggebracht naar zijn afdeling.

Een woordvoerder zegt dat wordt onderzocht hoe de man ongezien zover kon komen. De kliniek zegt maatregelen te nemen om een soortgelijke poging in de toekomst te kunnen voorkomen.

Consequenties
Omdat hij zich onlangs agressief gedroeg in de kliniek mag hij komende maanden niet met verlof. Mogelijk komen daar door zijn ontsnappingspoging nog extra maatregelen bovenop. “We bekijken nu wat de consequenties voor deze man zijn”, aldus de woordvoerder.

De tbs-kliniek kwam de laatste tijd vaker in het nieuws vanwege ontsnappingen van patiënten en na de mishandeling en aanranding van medewerkers.

Bron; 1Limburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen