Buurtcirkel wint de verkiezing meest leefbare ggz-omgeving

Foto: © http://denieuwedraai.nl/

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt woont. De deelnemers ondersteunen elkaar bij hun hulpvragen. De deelnemers komen bij elkaar thuis, ontmoeten elkaar bij een centrale plek in de wijk of ondernemen samen activiteiten. Buurtcirkel gaat uit van de talenten en vaardigheden van mensen.

Ondersteund door een vrijwilliger en een professionele hulpverlener leren ze zelfredzaam te zijn. Buurtcirkel is een initiatief van +Vijf. In Venray zijn twee Buurtcirkels actief. In de verkiezing ‘meest leefbare ggz-omgeving’ werden best practices gezocht om andere ggz-omgevingen gezonder, mensvriendelijker en energieopwekkender te maken. Een jury is op zoek gegaan naar de meest inspirerende voorbeelden van een leefbare ggz-omgeving en kwam tot vijf finalisten waaronder Buurtcirkel.

Prijswinnaar

Buurtcirkel wordt gewaardeerd om de wederkerigheid van de werkwijze en het feit dat de sociale contacten bijdragen aan de zingeving van de deelnemer. Daarnaast zijn Buurtcirkels ‘sociaal inclusief’ waardoor de deelnemers weer onderdeel worden van de samenleving. Verder kiezen de deelnemers zelf voor deelname en zijn ze dus erg gemotiveerd. Naast alle lovende woorden wil de jury opmerken dat sommige mensen niet buiten een instelling kunnen leven. Deze kwetsbare personen moeten geen slachtoffer worden van het beleid dat zorg in instellingen afgebouwd wordt. Daarnaast vraagt de jury zich af of er voldoende professionele begeleiding is voor de deelnemers van Buurtcirkel. Voor meer informatie over de verkiezing vindt u op http://denieuwedraai.nl/buurtcirkel-is-de-meest-leefbare-ggz-omgeving/.

Is Buurtcirkel iets voor jou?

Wil je meer weten over Buurtcirkel? Kijk dan op www.buurtcirkel.nl. Denk je dat deelnemen aan een Buurtcirkel iets voor jou is? Stuur dan een mail naar [email protected]. Een van de Buurtcirkelcoaches neemt dan contact op voor een informatief gesprek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen