Acht woningen op terrein busstation

Foto: Google Maps - busstation.

De eigenaar van het voormalige busstation op de hoek Julianasingel-Prins Bernhardstraat, wil op het terrein acht vrijstaande woningen bouwen. Burgemeester en wethouders gaan akkoord met de wijziging van het bestemmingsplan, die daarvoor nodig is.

Vijf van de woningen liggen aan een hofje met aansluiting op de Julianasingel, de overige drie worden via de Prins Bernhardstraat ontsloten. De eigenaar van het terrein heeft eerder achter de busremise al een voormalige loods omgebouwd tot stalling en hobbyruimte voor oldtimers. Ook deze ruimte hoort bij het plan.

Passend ontwerp
De initiatiefnemer heeft in het architectonisch ontwerp veel aandacht gehad voor de verbetering van de uitstraling van het gebied ten opzichte van het huidige terrein en de aansluiting bij de bestaande woningen aan de Julianasingel. Het ontwerp is goedgekeurd door de commissie ARK. Daarnaast heeft initiatiefnemer aandacht voor duurzaamheid in het ontwerp, onder andere door toepassing van inpandige warmtepompen (geen geluidsoverlast) en het architectonisch verantwoord inpassen van zonnepanelen/zonnecollectoren. Wethouder Martijn van der Putten is blij met het plan Julianahof. “Een prachtig plan met architectonische kwaliteit op een plek in het centrum die zo’n invulling verdient. En met aandacht voor duurzaamheid ”, zegt Van der Putten.

Bushalte
De bouwplannen voor Julianahof hebben gevolgen voor de bussen van Arriva. De bussen rijden dan niet meer via het busstationsterrein maar stoppen bij een nieuwe bushalte aan de zijde van het centrum. De bushalte aan de zijde van het plantsoen langs de Julianasingel blijft op huidige locatie bestaan. De aanpassingen aan de routes zijn mogelijk omdat de noodzaak van een keerpunt voor de bus is vervallen bij de overgang van het openbaar vervoer naar Arriva.

Informatieavond
Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 16 november tot en met 27 december 2018 ter inzage. Op dinsdag 27 november is er een informatieavond, waar iedereen de plannen kan bekijken. De avond in het gemeentehuis begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen