Wethouder Brugman controleert fietsen op het Raayland College

Foto: Gemeente Venray.

Ter afsluiting van de verkeersweek op het Raayland College hebben wethouder Brugman en locatie-directeur van het Raayland Cisca Zweers afgelopen vrijdag enkele fietsen van leerlingen gecontroleerd. De fietscontrole is een van de activiteiten die vallen onder het verkeerseducatie voortgezet onderwijs-convenant (VEVO-convenant).

Het VEVO-convenant voorziet in een structureel programma voor preventie van verkeersongevallen onder jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Ook richt het programma zich op veilig verkeersgedrag in deze doelgroep door een integrale aanpak van verkeersveiligheid en permanente verkeerseducatie op en rondom scholen. “De fietscontrole is dus niet om te plagen”, zegt wethouder Brugman, “maar vooral voor de eigen veiligheid van de leerlingen.”

700 fietsen
Die veiligheid, daar was het afgelopen week om te doen op het Raayland. Bij 700 leerlingen zijn de fietsen gecontroleerd en alle tweede klassen hebben een speciale voorstelling gezien. Belangrijk doel is het vergroten van de bewustwording bij leerlingen voor het juiste veilige gedrag in het verkeer. Directeur Zweers vult aan: “Bewustwording geeft een goed gevoel, het is fijn om te weten dat je op een veilige fiets rijdt.”

Om de aandacht op het juiste en veilige gedag te houden bij leerlingen blijft het niet bij deze ene week. Politieagent Van Bakel: “Op een preventieve manier proberen we het gedrag van de scholieren in het verkeer te beïnvloeden. Uiteindelijk zal er gecontroleerd worden of we het doel hebben bereikt”. Verder vinden er op het Raayland gedurende het jaar verschillende activiteiten plaats.

'

Reacties

article
54708
Wethouder Brugman controleert fietsen op het Raayland College
Ter afsluiting van de verkeersweek op het Raayland College hebben wethouder Brugman en locatie-directeur van
https://venray.nieuws.nl/gemeente/54708/wethouder-brugman-controleert-fietsen-op-raayland-college/
2018-11-21T13:03:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/352/2018/11/21130304/controle_fietsen-e1542801799492.jpg
Gemeente