Voorbereiding sloop Den Schellaert in Wanssum in volle gang

Foto: Den Schellaert, het voormalige gemeentehuis van Wanssum.

Een belangrijk onderdeel van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is het reactiveren van de oude Maasarm. Eén van de grote knelpunten in de doorstroming ligt in het centrum van Wanssum; het dal van de Groote Molenbeek is zo’n 200 meter breed, maar de doorstroomopening onder de Brugstraat is ongeveer 15 meter breed.

Bij hoogwater geeft dat grote problemen. Daarom wordt de doorstroomopening verbreed tot ongeveer 80 meter. Om deze verbreding mogelijk te maken wordt Den Schellaert, het voormalige gemeentehuis van Wanssum, gesloopt.

Begin december start Mooder Maas (Dura Vermeer – Ploegam) met de asbestsanering, opruimwerkzaamheden en het kappen van de bomen ter hoogte van het pand. Het streven is om Den Schellaert eind dit jaar te slopen, maar dat kan afhankelijk van de voortgang van de voorbereidingen en bijvoorbeeld de weersomstandigheden verschuiven naar begin 2019. Voor de start van de werkzaamheden vindt er afstemming plaats met de Belangengroep Archeologie en Heemkunde.

Tijdens de uitvoering staat de meest actuele informatie over de planning en werkzaamheden op de website  www.ooijen-wanssum.nl.

“25 jaar hebben we het restaurant beheerd en we hebben het altijd graag en met veel inzet gedaan. Vooral omdat zoveel mensen van onze keuken kwamen genieten, maar er was nog veel meer. Onze kinderen groeiden op in de Wanssumse gemeenschap, gingen hier naar school, waren bij de sportvereniging en hadden hier hun vrienden en vriendinnen. Ook Yu en ik voelden ons in Wanssum helemaal thuis, dankzij alle aardige mensen om ons heen.

Afscheid nemen doet pijn, maar het leven gaat verder. We moeten een nieuwe weg inslaan, maar weten nog niet welke. Dat we opnieuw een restaurant gaan runnen is niet waarschijnlijk.

Wij bedanken alle mensen uit Wanssum en omgeving. Niet alleen voor jullie klandizie, maar ook voor jullie hartelijkheid. Dat het jullie in de toekomst allemaal goed mag gaan! “ aldus Yu, Ling, Xiang, Liesje en Moelong op hun site.

'

Reacties

article
54938
Voorbereiding sloop Den Schellaert in Wanssum in volle gang
Een belangrijk onderdeel van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is het reactiveren van de oude Maasarm. Eén van
https://venray.nieuws.nl/gemeente/54938/voorbereiding-sloop-schellaert-wanssum-volle-gang/
2018-11-26T13:30:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/352/2018/11/26132929/dn-schealerrt-chinees.jpg
Gemeente, Zakelijk