Regenboog Ambassadeurs in Venray herstarten bekende stichting

Foto: Regenboog gezin - Pixabay.

De twee Regenboog Ambassadeurs in Venray, Wim van IJzendoorn en Robert Westheim herstarten oude bekende stichting. De Regenboog Ambassadeurs in Venray halen Stichting Coming Inn uit haar slaap, en starten in 2019 met diverse activiteiten voor de LHBTI doelgroep in Venray.

Door het werk als Regenboog Ambassadeurs hebben Wim van IJzendoorn en Robert Westheim goed kunnen netwerken in Venray om meer bekendheid te krijgen, men weet elkaar nu te vinden en contacten kunnen worden gelegd.

Dit gaf mogelijkheden voor stichting Coming inn om hernieuwd actief te gaan worden, en te kunnen doen waarvoor de stichting bedoeld is “opkomen voor de LHBTI gemeenschap”.

Door het ondertekenen van het COC convenant in 2014, en in 2018 het Diversiteitspact heeft Venray de intentie uitgesproken om zich in te willen gaan inzetten voor de LHBTI in Venray.

Het bestuur van Coming Inn wil dan ook graag samen met de gemeente samenwerken om in Venray het LHBTI beleid vorm te gaan geven en te gaan uitvoeren, door de jarenlange ervaring is de stichting de ideale partner om dit samen met de gemeente te gaan realiseren.

De stichting heeft voor 2019 een subsidie toegewezen gekregen van het Bob Angelo fonds van COC Nederland om te kunnen starten met activiteiten, ook is er een subsidie bij de gemeente Venray aangevraagd.

Eerste activiteit
Op 14 februari staat de eerste activiteit gepland, deze voorlichtingsbijeenkomst gaan over PrEP. PrEP is een onderdeel van HIV medicatie, wat betekend PrEP nu precies en wat doet het. Medewerkers van GGD en PrEPNu gaan in deze bijeenkomst alles hierover vertellen, deze bijeenkomst zal gehouden worden bij Match voor Vrijwilligers op de Dr. Poelsstraat 6 in Venray.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen