Snelheidsmeter voor bewonersinitiatief Smile Venray

Foto: © gemeente Venray

Een snelheidsmeter die laat zien hoe hard je rijdt én die een vrolijke smiley laat zien als je je aan de snelheid houdt. Die schenkt de gemeente Venray aan bewonersinitiatief Smile Venray. Initiatiefnemers van Smile Venray ontvingen de snelheidsmeter uit handen van wethouder Carla Brugman.

Leden van de verkeerswerkgroep mogen zelf bedenken waar de snelheidsmeter geplaatst wordt en de gemeente draagt zorg voor het plaatsen zelf. “Hiermee ondersteunen we de initiatiefnemers, die zich inzetten voor een verkeersveiliger Venray. Deze snelheidsmeter is een effectief instrument om automobilisten bewuster te maken van hun rijgedrag”, aldus wethouder Brugman.

Smile Venray is ontstaan uit een buurtinitiatief van bewoners uit Landweert die zich wilden inspannen voor meer verkeersveiligheid in de gemeente. Het buurtinitiatief ontwikkelde zich daarna tot een deskundig gesprekspartner van de gemeente als het gaat om verkeerssituaties in de hele gemeente. De verkeersmarkt die Smile Venray organiseert is een bekend terugkerend evenement in Venray. Brugman: “Smile Venray geeft ons signalen door van inwoners die vinden dat ergens de verkeersveiligheid in het geding is. We zijn blij met hen als deskundige gesprekspartner.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen