Expert Venray neemt Expert Coenders in Horst over

Foto: © Paul Poels Fotografie.

Geert Linders, directeur en eigenaar van Expert Deurne en Expert Venray neemt per 1 maart 2019 Expert Coenders aan de Kerkstraat in Horst over. Geert: “Hiermee verstevigen wij onze sterke positie en bieden we onze klanten in de gemeenten Deurne, Venray en Horst aan de Maas een nog betere en snellere service.”

Geert: “Emiel worstelt met oogproblemen en had twee keuzes: stoppen of een koper vinden. Na afgelopen zomervakantie benaderde hij mij met de vraag of ik zijn winkel wilde overnemen. Daar heb ik goed over nagedacht en de kogel was snel door de kerk. Ik zie namelijk veel kansen in de winkel in Horst zoals een fijne samenwerking tussen de winkels in Venray en Deurne.”
Emiel Coenders, directeur en eigenaar van de Expert Coenders in Horst. “De winkel gaat verder onder de naam Expert Horst en daarmee draag ik alle verkoopactiviteiten en het gehele team over aan Geert. Hierdoor blijft Expert in Horst en omgeving de vakzaak als het gaat om elektronica. Dat vond ik zee belangrijk. Ik ken Geert inmiddels al acht jaar en hij heeft mij overgehaald om naar
franchiseorganisatie Expert te gaan en daar zit ik prima op mijn plek. Daar ben ik Geert tot op de dag van vandaag zeer dankbaar voor. Ik heb altijd een fijne samenwerking ervaren, waaronder een gezamenlijke stand op consumentenbeurs Hiltho 2017 in Horst aan de Maas. Na de overname blijf ik werkzaam in de Expertwinkels in Horst, Deurne en Venray.”

Met de overname komt er een einde aan een familiebedrijf van meer dan 65 jaar Coenders in Horst. Emiel: “Mijn ouders begonnen het bedrijf op 9 november 1953 aan de Loevestraat in Horst. Dat is natuurlijk even slikken, maar ik ben nu 57 jaar en ik vind het fijn om een stapje terug te kunnen en mogen doen. Ik vind het belangrijk dat het bedrijf blijft bestaan, net als de functie die we hier vervullen. De overname voelt als een warme jas die me gegoten zit.” De winkel in Horst krijgt een opfrisbeurt, maar zal in grote lijnen hetzelfde blijven. Geert: “Het is een nette zaak op een mooie locatie in het centrum van Horst. Ik zal het assortiment verder uitbreiden en ook de aansturing zal veranderen.” Geert, geboren, getogen en woonachtig in Ysselsteyn, zal net als zijn medewerkers regelmatig op alle drie de werkvloeren te vinden zijn. “Ook Emiel verdwijnt gelukkig niet van het toneel, in tegendeel. Hij blijft in de regio beschikbaar als onze witgoedspecialist, met veel ervaring. Als Expert Deurne zijn wij door onze keten meermalen uitgeroepen tot beste Expertwinkel van Nederland.  Met de overname in Horst wil ik deze positie verstevigen en onze klanten in alle dorpen van de gemeenten Deurne, Venray en Horst aan de Maas van een nog betere en snellere service voorzien.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen