Vlakwater toegankelijk voor mindervaliden

Foto: © Pixabay.

De gemeente Venray heeft deze week een kleine strook halfverharding aangelegd in het Vlakwaterbos. Op die manier geeft de gemeente gehoor aan de vraag van rolstoelgebruikers, die ook willen genieten van het bosgebied. Een inclusieve samenleving, waarin iedereen kan meedoen, is een van de speerpunten van het Venrayse college van burgemeester en wethouders.

Door de aanleg van de halfverharding wordt bovendien het Meerdaags Wandelevenement van 31 mei, 1 juni en 2 juni geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers. Tijdens dit Wandelevenement wil de organisatie zoveel mogelijk wandelaars laten kennismaken met het prachtige Venrayse landschap, waar het Vlakwaterbos onderdeel van is.

Verplaatsbaar, verwijderbaar, herbruikbaar
Op dit moment is de gemeente samen met alle betrokkenen bezig om een visie op te stellen voor de toekomst van het Vlakwaterbos. In de tussentijd hebben de gemeente en de betrokken partners afgesproken dat er geen onomkeerbare ontwikkelingen in het gebied plaatsvinden.

Daarom kiest de gemeente ervoor een type halverharding aan te leggen dat eenvoudig te verplaatsen, te hergebruiken en te verwijderen is, mocht dat nodig zijn. Uiteraard zal het uitgangspunt dat iedereen kan meedoen, net als duurzaamheid en vergroening, voor de gemeente prioriteit zijn in de nieuwe visie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen