Venray: aandacht voor alle vormen van discriminatie

Foto: © Pixabay.

De gemeente Venray vraagt extra aandacht voor het Vraagpunt discriminatie. Bij het Vraagpunt kan iedereen terecht die zich gediscrimineerd voelt, op wat voor manier dan ook.

Bij discriminatie denken we vaak aan grote en belangrijke thema’s. Discriminatie op grond van ras, huidskleur, geloof of seksuele geaardheid. Hele bevolkingsgroepen die worden achtergesteld. Meestal in verre buitenlanden. Maar discriminatie kan ook heel klein en in je eigen omgeving gebeuren. Waarom wordt dat ene jongetje altijd als laatste gekozen in de gymles? Waarom wordt die ene collega nooit gevraagd voor het pubquizteam? Het lijkt klein en onbelangrijk, maar het kan op mensen een grote impact hebben. Ze worden onzeker, trekken zich terug in hun eigen wereldje.

Laagdrempelig
Ook voor die ‘kleine’, minder opvallende vormen van discriminatie is er het Vraagpunt discriminatie. Het Vraagpunt is de voortzetting van het Antidiscriminatievoorziening Venray. Alle gemeenten zijn sinds 2009 wettelijk verplicht om hun inwoners toegang te bieden tot een onafhankelijke discriminatievoorziening. In Venray wordt de voorziening uitgevoerd door Bureau Ikva. Het idee achter de naamswijziging is dat ‘Vraagpunt’ een stuk laagdrempeliger is dan een Meldpunt. Dus heb je het gevoel niet gelijk te worden behandeld, bijvoorbeeld op school, op je werk, in de vereniging of bij het uitgaan? Ga dan naar het Vraagpunt Discriminatie. Ook als je twijfelt over discriminatie of vragen hebt. Het Vraagpunt discriminatie is bereikbaar via 06-40708222, via de website www.respectvenray.nl/VraagpuntDiscriminatie en op social media onder @RespectVenray. Je kunt ook terecht op de website www.bureauikva.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen