Coachingstraject voor stoppende veehouders

Foto: ©Pixabay.

De Limburgse veehouderij staat wereldwijd in de top, maar staat tegelijkertijd onder druk.

Milieu, dierenwelzijn, economie en volksgezondheid zorgen ervoor dat veehouders in Noord- en Midden-Limburg voor de keuze staan: doorgaan en investeren in innovatie? Zoeken naar nieuwe verdienmodellen? Of misschien toch stoppen? Bent u een stoppende veehouder en hebt u hulp nodig bij het maken van deze keuzes?

Vooral varkenshouders die met hun bedrijf aan de rand van een dorp zitten en geuroverlast veroorzaken staan voor lastige keuzes. De provincie Limburg wil hen daarbij helpen met het coachingstraject ‘Samen aan de keukentafel’ . De provincie heeft onafhankelijke, betrokken en professionele coaches aangesteld. Samen met de ondernemers bekijken ze, soms letterlijk aan de keukentafel, hoe het bedrijf geholpen kan worden.

Hoe kunnen veehouders meedoen?
Limburgse veehouders die behoefte hebben aan coaching, kunnen zich inschrijven bij het digitale loket ‘Samen aan de keukentafel’. Er is plek voor 60 bedrijven. Bij overschrijding komen de deelnemers aan de regelingen Warme Sanering Varkenshouderij en Stoppers 2000 als eerste in aanmerking. Vanaf juni gaan de coaches in gesprek met de geselecteerde ondernemers.

Meer informatie voor Venrayse ondernemers
“De transitie van de veehouderij is complex en maakt deel uit van de grotere opgave ‘hoe richten we onze leefomgeving in?’’’, zegt wethouder Martijn van der Putten. “Venray is één van gemeenten in Limburg met de meeste varkens en kippen. Daarom kunnen als extra service Venrayse ondernemers die meer informatie willen voordat ze zich aanmelden, contact opnemen met Frans Deenen of Jos Kniest via tel. (0478) 52 33 33.” Op www.limburg.nl/aandekeukentafel is ook meer informatie over het project te vinden.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je
    aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen