Venray vernieuwt subsidiebeleid voor evenementen

Foto: Veel geld - Stockfoto Pixabay.

Burgemeester en wethouders van Venray hebben het nieuwe subsidiebeleid voor evenementen vastgesteld. Dit beleid gaat gelden voor evenementen die in 2020 plaatsvinden. Het beleid is te vinden via www.beleidvenray.nl/evenementenbeleid (onder het kopje ‘evenement organiseren’). Op een heldere manier wordt uitgelegd wanneer je in aanmerking komt voor subsidie, wat je moet doen en hoe de gemeente de aanvraag beoordeelt. Organisatoren hebben hun reactie mogen geven op het concept-subsidiebeleid evenementen. Hierdoor is het beleid op een aantal punten verduidelijkt.

Evenementen zijn belangrijk voor Venray. De evenementensubsidie heeft als doel het stimuleren van evenementen die een sociale, culturele, sportieve, gezonde, duurzame en/of educatieve meerwaarde hebben voor de Venrayse samenleving.

Ze onderscheiden in het nieuwe beleid vijf categorieën evenementensubsidie: € 250, € 500, € 1.000, € 1.500, en € 2.000. Op basis van de aangeleverde begroting, een viertal criteria en het gewenste bedrag, beoordeelt de gemeente voor welke categorie een evenement in aanmerking komt.

Eenvoudige online formulieren
Uit de dialoogbijeenkomst over het subsidiebeleid (najaar 2017) kwamen onder andere adviezen over het vereenvoudigen van het subsidieproces, dus ook het indienen en de verantwoording van de subsidie. Daar hebben we nadrukkelijk ook rekening mee gehouden. Wethouder Jan Loonen: “Het beleid is in heldere taal en de online formulieren zijn eenvoudig en snel in te vullen. Dit eerste jaar gaan we ervaring opdoen. Als het nodig is passen we het beleid of de formulieren aan. Ik hoop dat het nieuwe subsidiebeleid succesvol is en we in Venray samen kunnen genieten van mooie evenementen.”

Aanvragen indienen vóór 1 november
Organisatoren van evenementen in 2020 die gebruik willen maken van subsidie, moeten vóór 1 november de aanvraag indienen. De gemeente neemt hierover uiterlijk 31 december een besluit. Is er nog budget over, dan kunnen nieuwe aanvragen vóór 1 april worden ingediend (besluitvorming uiterlijk 1 mei). Alle informatie is te vinden op www.beleidvenray.nl/evenementenbeleid (beleid) of via www.venray.nl/subsidie-evenement (aanvragen subsidie en indienen verantwoording).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen