Stolpersteine in Venray en Oirlo

Foto: Door Christian Michelides, CC BY-SA 4.0

Op 8 oktober worden de eerste “Stolpersteine” gelegd in de gemeente Venray. Twee in Venray en acht in Oirlo. De steentjes worden gelegd voor de huizen waar Joodse slachtoffers ondergedoken waren en zijn gedeporteerd naar de concentratiekampen.

De Stolpersteine – ook bekend als struikelstenen – worden gelegd door de 71-jarige Duitse beeldende kunstenaar Gunter Demnig, die in heel Europa duizenden van deze stenen heeft gelegd voor de slachtoffers van de Holocaust. Het initiatief is van de Stuurgroep Liberationroute Weeze -Venray in samenwerking met de Stichting Ald Oeldere. Andre Poels is trekker en organisator van dit project in het kader van 75 jaar vrijheid Venray.

Eerbetoon
Op 8 oktober om 14.00 uur wordt een eerbetoon gehouden in Oirlo. Hierbij zijn burgemeester Hans Gilissen en schoolkinderen van Oirlo en Castenray aanwezig. Geïnteresseerden zijn welkom op Hoofdstraat 36 in Oirlo, waar twee Stolpersteine worden gelegd. Ook worden er stenen gelegd op de Stationsweg in Venray en op Boddenbroek in Oirlo.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Limburg.

Reacties