Venrayse Singelloop 2019 groot succes; 4000 euro voor stichting Leergeld

Foto: ©Venrayse Singelloop 2019.

7 oktober 2019 was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding ging om 09:40 uur de 6e editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop van start met het startschot voor de wandeltocht van 20 km. Bijna 1.200 deelnemers hebben de afgelopen maanden gebruik gemaakt van de voorinschrijving. Op zondag zijn er, ondanks de regen, nog ruim 150 daginschrijvingen bijgekomen zodat de eindstand op 1.372 deelnemers is uitgekomen.

646 deelnemers aan de 5 en 10 km hardlopen, 475 wandelaars en 251 kinderen aan de diverse kinderafstanden en de X-loop. Dit jaar was het ook mogelijk voor rolstoelers om deel te nemen aan onze 5 km wandeltocht.Na afloop van ons evenement hebben wij Stichting Leergeld een cheque van maar liefst €4.000,- mogen aanbieden. Deze Stichting heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen en biedt daarom kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Vorig jaar heeft Stichting Leergeld met deze financiële bijdrage hebben zij 35 schooltassen kunnen vullen, 10 kinderen voorzien van een gym outfit en 10 kinderen mee kunnen laten doen met Kindervakantiewerk.

Een evenement van een dergelijke omvang kunnen wij natuurlijk niet organiseren zonder de steun van vrijwilligers. 200 vrijwilligers zijn de afgelopen weken in de weer
geweest om het evenement mogelijk te maken. Wij willen onze vrijwilligers dan ook hartelijk danken voor hun geweldige inzet en hopen dat wij het volgend jaar
wederom op hun steun kunnen rekenen. Een woord van dank is natuurlijk ook op zijn plaats voor onze sponsoren, vrienden van en de Gemeente Venray die ons met gelden, subsidie, materialen of diensten ondersteunen. Zonder deze bijdrages kunnen wij geen evenement organiseren. Ook in 2020 komt de Venrayse Singelloop weer op de kalender te staan. De 7 e editie van de Venrayse Singelloop gaat plaatsvinden op zondag 4 oktober 2020. Noteer deze datum alvast in je agenda!

 

Reacties