Najaarsconcert ‘Wagner versus Beethaven’ van Symfonieorkest Helmond-Venray in Schouwburg Venray

Foto: ©Symfonieorkest Helmond-Venray.

Symfonieorkest Helmond-Venray speelt op zondag 24 november een aantrekkelijk programma voor iedereen die wel of niet bekend is met klassieke muziek. Speciaal met de symfonieën van Beethoven, daarbij is het een mooie voorbereiding op 2020: de viering van het 250 e geboortejaar van deze beroemde componist.

Het Najaarsconcert van Symfonieorkest Helmond-Venray ‘Wagner versus Beethoven’ omvat de uitvoering van de ‘Siegfried Idyll’ van Richard Wagner en ‘Symfonie nummer 7’ van Ludwig van Beethoven. Als ouverture speelt SOHV, o.l.v. Sander Vredenborg, Wagners Siegfried Idyll. Wagner liet dit werk spelen als geschenk aan zijn echtgenote Cosima, op de kerstochtend van 1870 in het trappenhuis van hun villa in het Zwitserse Tribschen. Aansluitend nemen dirigent en orkest het publiek mee in het verhaal achter de 7 e Symfonie van Ludwig van Beethoven. De verschillende thema’s passeren de revue en het orkest speelt ze voor met illustraties op groot scherm. Na de pauze de gehele symfonie. De concertbezoeker zal zo beslist op een andere manier de muziek beluisteren!

Het najaarsconcert is op zondag 24 november om 15.00 uur in de Bolzaal. Tickets kosten €10 en zijn te boeken via schouwburgvenray.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen