[ 7 januari] Herinrichting Henri Dunantstraat

Foto: © Pixabay.

De gemeente gaat de Henri Dunantstraat renoveren, verbeteren en herinrichten. Zo krijgt het nieuwe winkelcentrum Brukske een goede aansluiting op de straat.

Daarom is de weg van 7 januari tot begin april 2020 afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de rotonde St. Antoniusveldweg / Rondweg Brukske en de Oostsingel.

Om de overlast voor omwonenden zo klein mogelijk te houden, hebben ze een aantal maatregelen genomen:

  • Het verkeer wordt omgeleid, onder meer via de Oostsingel en de Stationsweg;
  • Ze maken een tijdelijke oprit ter hoogte van de ALDI. Vanaf die oprit blijven de ALDI, Claessens groenten en fruit en de Koninkrijkszaal van de Jehovah’s Getuigen bereikbaar;
  • De buslijnen 81 en 87 gaan tijdens de werkzaamheden rijden via de Stationsweg. In plaats van de haltes aan de Henri Dunantstraat, kunt u op- of uitstappen aan de Stationsweg, Leunseweg (bij het politiebureau), Station Venray in Oostrum of aan de Julianasingel (locatie voormalig busstation)
  • Omdat ze het belangrijk vinden dat ook inwoners van de wijk Brukske gedurende deze periode toegankelijk met de bus kunnen blijven gaan, zijn we in gesprek gegaan met Arriva. Daarom rijdt buslijn 798 tijdelijk via de Rondweg Brukske met een halte ter hoogte van de Rumbastraat;
  • Buslijn 798 is een OV-lijntaxi. Dat betekent dat de bus alleen komt als u minimaal 1 uur van tevoren uw reis bestelt. Dat kan via het gratis telefoonnummer van Arriva: 0800-0224050.

De gemeente begrijpt dat de herinrichting van de weg overlast veroorzaakt. Met deze maatregelen proberen ze die overlast zoveel mogelijk te beperken.

 

Reacties