Ben Bizzie, het beweegmaatje

Foto: © Pixabay.

Een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. Daar wil Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), een onderdeel van Venray Beweegt, voor gaan. Op acht scholen en diverse kinderopvangcentra wordt daarom vanaf 1 februari extra aandacht besteed aan sport, bewegen en gezondheid. Hiervoor introduceert de gemeente Ben Bizzie, hét beweegmaatje voor kinderen.

Samen met alle kinderen zorgt hij voor nog meer beweging. Hij maakt van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze.
Woensdag 22 januari ondertekenden wethouder Anne Thielen, Marcel Reulen (bestuurder SPOV), Gerryan Huijs (bestuurder kinderopvang ’t Nest), Petra Janssen (directeur Montessori Venray), Ton Paulusse (directeur de Peddepoel) en Roy Simons (eigenaar bureau Negen) de samenwerkingsovereenkomst ‘Ben Bizzie Venray’.

Pilot vanaf februari
Vanaf februari zal de pilot Ben Bizzie starten op acht basisscholen (Kruudwis, Krokodaris, Klimboom, Eigenwijs, Meent, Meulebeek, Peddepoel, Montessori Venray) en zes kinderopvangcentra van kinderopvang het Nest. In 2020 ontvangen de scholen ondersteuning bij de onderdelen waar zij graag extra mee aan de slag willen. Zo worden de kinderen van basisschool Eigenwijs gescreend op motoriek, gaat basisschool de Meent aan de slag met bewegend leren en krijgt Montessori Venray ondersteuning bij de gymles. De kinderopvang gaat aan de slag met meer bewegen en een gezonde leefstijl voor de allerkleinsten.

Jong geleerd is oud gedaan
“We willen kinderen al vroeg laten kennismaken met bewegen en gezondheid”, aldus wethouder Anne Thielen. “Jong geleerd is immers oud gedaan! Dat doen we op en rond school. Door te bewegen, stimuleren we kinderen met elkaar uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen. Ieder kind kan daarmee zijn/haar talent ontdekken.” Ben Bizzie en de leefstijlconsulenten helpen de kinderen daarbij op en rondom school. Via de kinderen op school bereikt Ben Bizzie ook de omgeving van het kind zoals ouders, opa’s en oma’s, vriendjes, vriendinnetjes en buren. Ben Bizzie en de leefstijlconsulenten zorgen samen voor meer aandacht op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.

Reacties