“Tour of Freedom in Concert”

Foto: © “Tour of Freedom in Concert”.

Toen de bezetting van Nederland in 1944 en 1945 werd beëindigd brak er een periode aan van vrijheid. Een periode die nu al 75 jaar duurt en dat wordt zondag 29 maart gevierd! Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, mag niet vergeten worden.

Tijdens de concertreeks “Tour of Freedom in Concert” uitgevoerd door de Fanfare ‘Bereden Wapens’ uit Vught wordt stilgestaan bij de offers die zijn gebracht door veteranen om deze vrijheid te verkrijgen. Tevens waardeert en eert de Koninklijke Landmacht in dit programma de veteranen die in de afgelopen 75 jaar zich hebben ingezet om deze vrijheid te waarborgen. Maar bovenal wordt 29 maart de vrijheid gevierd in de gemeente Venray.

Het belooft dan ook een zeer gevarieerde voorstelling te worden, met zowel muziek die rechtstreeks verwijst naar de meidagen van 1945, maar de veelzijdigheid van het orkest zal deze middag onderstreept worden in de programmakeuze. Van marsmuziek tot popmuziek, alle genres passeren de revue. Het orkest wordt ondersteund door drie fantastische zangeressen: “ Les Chouettes” en de muziek wordt ondersteund door passende beelden en teksten geschreven door Jan Beuving.

Met dit programma bieden de Koninklijke Landmacht en de Fanfare ‘Bereden Wapens’ in het bijzonder de gemeente Venray een unieke gelegenheid om samen met u allen de Vrijheid te Vieren. We nodigen u dan ook van harte uit om dit concert vanaf 20.15 uur bij te wonen. Kaarten zijn te bestellen via www.schouwburgvenray.nl.

Reacties