112

Besmetting coronavirus in gemeente Peel & Maas; Docent van Gilde Zorgcollege Venray

Foto: © Pixabay.

In de regio Limburg-Noord is een nieuwe besmetting vastgesteld van het coronavirus (COVID-19). Het gaat om een inwoner van de gemeente Peel en Maas. De patiënt werkt bij het Gilde Zorgcollege in Venray en VieCuri. De patiënt en gezinsleden zitten in thuisisolatie. De GGD voert in nauw overleg met VieCuri en Gilde-opleidingen contactonderzoek uit.

De GGD heeft einde van de dag vastgesteld dat de docent bij Gilde zorgcollege locatie Venray is besmet met het coronavirus. De docent had klachten en daarom is het mogelijk dat de docent het virus al heeft overgedragen aan studenten of medewerkers van de school. De kans op besmetting bestaat namelijk al wanneer iemand twee uur in de zelfde ruimte verblijft of intensief contact heeft gehad.

Blijft thuis bij klachten
Het advies aan de leerlingen; blijf thuis met klachten. Wanneer je koorts hebt en/of hoest dien je thuis te blijven! Bij koorts boven de 38 graden en als er spraken is van flink hoesten of luchtwegenklachten neem dan contact op met je eigen huisarts.

Contactonderzoek
De GGD doet contactonderzoek en brengt in kaart met wie deze docent contact heeft gehad. De contacten van de patiënt moeten hun temperatuur meten en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van klachten die zij hebben. Door deze maatregelen verkleint de kans dat de ziekte zich in Nederland verspreidt. De GGD monitort deze personen de komende twee weken. Bij klachten worden zij door de GGD getest.

Reacties