Speciaal boodschappenuurtje voor ouderen bij supermarkt

Foto: Pixabay.

Plus en Albert Heijn hebben een tijdslot in de vroege ochtend waarop ouderen veilig boodschappen kunnen doen. Zij zijn vatbaarder voor het coronavirus.

Vanaf volgende week maandag hebben 70-plussers een uur lang het rijk alleen in de Albert Heijn. Ze moeten wel vroeg uit de veren, want het speciale ouderenuurtje vanĀ  is van 7 uur tot 8 uur in de ochtend.

Tijdslot voor ouderen
De woordvoerder van Albert Heijn erkent dat het bijtijds is. “Dit moment is voordat de winkels opengaan voor andere klanten.” Het speciale winkelmoment geldt voor alle winkels van Albert Heijn in Nederland.

Plus
Ook de Plus supermarkt in Landweert heeft het initiatief genomen om de mensen in de kwetsbare doelgroepen zorgeloos boodschappen te kunnen doen in hun supermarkt. Zij openen de winkel vanaf aanstaande zondag 22 maart vanaf 8:00 – 9:00 uur een uurtje eerder waar zij alleen senioren ontvangen van 60 jaar en ouder.

Een aantal Jumbo-vestigingen in Nederland opende eerder deze week al de deuren speciaal voor ouderen. De Venrayse Jumbo beslist vandaag over extra openingstijden.

Reacties