Coronavirus in Noord-Limburg; 6 nieuwe sterfgevallen, buurgemeente Peel en Maas hard getroffen

Foto: © Pixabay.

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (23 maart 12.00 uur) 266 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. Sinds afgelopen weekend zijn er helaas 6 nieuwe sterfgevallen gemeld bij de GGD, wat het totaal in onze regio op 18 overledenen brengt.

De 6 overleden patiënten komen uit de gemeenten Echt-Susteren, Peel en Maas (4) en Roermond.

Deze personen waren respectievelijk 89, 55, 77, 85, 92 en 85 jaar.

Sterfgevallen in Limburg- Noord
Echt-Susteren (3)
Maasgouw (1)
Peel en Maas (6)
Gennep (1)
Horst aan de Maas (1)
Venlo (2)
Venray (1)
Weert (1)
Roermond (1)

Testbeleid aangepast
Er worden minder besmettingen gemeld. Een verklaring is dat het testbeleid is aangepast. Vanaf 12 maart worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen. Ook heeft de overheid op 12 maart mensen opgeroepen om sociale contacten te verminderen. Het is nog te vroeg om het effect van deze maatregel te zien. Mensen zijn sinds 12 maart massaal aan het hamsteren, Premier Rutte roept op dit niet te doen.

Hogere aantallen
Doordat het nieuwe testbeleid is aangepast, zijn er veel meer besmettingen maar worden deze niet gemeld omdat deze personen géén test hebben gedaan. Dit tot ongenoegen van vele mensen welke nu ziek in thuisisolatie zitten. Wanneer zij niet tot een risicogroep behoren, maar wel alle symptomen hebben, krijgen zij het advies niet naar de dokter te komen. Maar thuis te blijven en alleen wanneer klachten verergeren opnieuw contact op te nemen met de huisarts / GGD of RIVM.

Reacties