112

Landelijke corona-update; Aantal doden met 93 gestegen naar 864

Foto:

30 maart 2020 – Het coronavirus heeft al zeker 864 levens geëist in Nederland, een toename van 93 sinds zondag, blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Het RIVM krijgt de sterftecijfers van de GGD’en in het land. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. In de eerste plaats worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Daar komt bij dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.

“Werkelijke aantallen zijn hoger dan gerapporteerd. Dat geldt ook voor de sterfgevallen”, bevestigt een woordvoerster van het RIVM. Het is onbekend hoe groot die zogeheten onderrapportage is. In ziekenhuizen zullen niet snel besmettingen onopgemerkt blijven. Mensen die met ernstige luchtwegklachten worden opgenomen, worden standaard getest op het coronavirus.

Het aantal ziekenhuisopnamen is in 24 uur met 507 toegenomen. In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Bron RIVM/Nieuws.nl

Reacties