Gemeente: College komt gesubsidieerde instellingen tegemoet

Foto: Veel geld - Stockfoto Pixabay.

De gemeente subsidieert diverse maatschappelijke organisaties en professionele instellingen. Normaal moeten zij deze subsidie verantwoorden. Wat hebben ze gedaan met het gekregen geld?

Door de coronacrisis is het lastig om dit goed te kunnen verantwoorden. Veel organisaties kunnen immers niet op de normale manier hun werk uitvoeren. Het college van B&W heeft daarom besloten dat de termijnen verruimd worden. Zowel voor het verantwoorden als aanvragen van de subsidie.

Maatschappelijke organisaties
Voor de maatschappelijke organisaties die minder dan € 7.500,- subsidie hebben ontvangen, geldt de regel dat geen verantwoording hoeft te worden ingediend over het jaar 2019. Voor organisaties die meer dan € 7.500,- subsidie hebben ontvangen, is de nieuwe deadline 1 oktober 2020. Wat betreft de aanvraag verandert er niets. Dit was en blijft 1 november 2020.

Professionele instellingen
Voor professionele instellingen geldt dat de verantwoording uiterlijk 1 augustus 2020 ingediend moet worden. De aanvraag voor het subsidietijdvak 2021 dient ook uiterlijk 1 augustus 2020 door de gemeente ontvangen te zijn.

Informatie
Alle verenigingen en professionele instellingen zijn persoonlijk geïnformeerd over de nieuwe termijnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen