[Vacature gemeente Venray] Gezocht: bevlogen ervaringsdeskundige

Foto: Spaarvarken - Pixabay

Gemeente Venray – In de gemeente Venray zetten we ervaringsdeskundigen in bij inwoners van Venray met een hulpvraag. Deze ervaringsdeskundige werkt naast een professionele begeleider en soms zelfs in plaats van. We zoeken gezamenlijk met de woningcoöperatie Wonen Limburg naar uitbreiding.

De gemeente is specifiek op zoek naar een ervaringsdeskundige met een verfrissende kijk op armoede en schulden. Er heerst een taboe op het hebben van schulden. Mensen wachten lang voordat ze in actie komen om uit de schulden te komen. Schaamte is een belangrijke oorzaak. Schulden stapelen zich snel op. Met de huidige dienstverlening bereiken we maar een fractie van de mensen met schulden. Juist de mensen die we normaal gesproken nauwelijks bereiken, willen we met behulp van de ervaringsdeskundige wel in beweging krijgen om wat aan hun situatie te doen.

Wie ben jij?

  • Je hebt zelf ervaren hoe het is om psychische klachten te hebben. Je hebt voldoende afstand hiervan kunnen nemen en je hebt geleerd deze ervaring deskundig en professioneel in te zetten en mensen ‘in beweging te brengen’. Je hebt bij voorkeur persoonlijke ervaring met het ontgroeien van armoede en/of een schuldensituatie.
  • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van ervaringsdeskundigheid, of je bent hiermee ver gevorderd.
  • Jouw kijk is open en verfrissend. Dit houdt in dat je mensen helpt terug te keren naar een normale situatie. Je hebt geen oordeel en je gaat stigma tegen.
  • Je hebt een sterke affiniteit met Venray en je maakt onderdeel uit van diverse informele netwerken.
  • Je bent respectvol en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
  • Je bent in staat solistisch te werken en ‘rode draad’ signalen te inventariseren voor de werkgroep ervaringsdeskundige zodat er een vertaling gemaakt kan worden naar wijzigingen van dienstverlening en/of beleid.
  • Je kunt goed omgaan met weerstand.
  • Je gaat integer om met vertrouwelijke informatie.

Wat ga je doen?

Je maakt contact met inwoners die in een situatie van armoede en/of in schulden verkeren in de wijk en bij maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties. Als ervaringsdeskundige streef je naar herstel van het normale leven en het weer participeren in de samenleving. Je analyseert, reflecteert en werkt toe naar het herstel. Je staat in nauwe verbinding met de werkgroep ervaringsdeskundigheid waarin gemeente Venray, Wonen Limburg, Ik Begin en de Kunstwerkplaats participeren.

Waar ga je werken?

Je uitvalsbasis is de organisatie ‘Ik begin’. Je werkt vooral in de wijk en op vindplaatsen van armoede en/of schulden. Je zoekt mensen thuis op. Overleggen vinden plaatsen bij de organisatie ‘Ik Begin’.

Wanneer kun je starten?

Met ingang van 1 september 2020 tot 1 januari 2021, optioneel verlenging tot 1 juli 2021 (i.v.m. beperkende maatregelen corona).

Wat bieden we je?

We bieden je een baan waarbij je voldoening haalt uit jouw werk. Een contract wordt aangeboden op payroll basis voor 8 uur per week gedurende bovengenoemde periode. Het salaris is gebaseerd op schaal 6 cao welzijn. Afhankelijk van het succes van de aanpak, is urenuitbreiding en/of verlenging op termijn mogelijk.

Reageren?

Word jij enthousiast, dan kun je tot en met 7 juli 2020 reageren door je CV met motivatie te sturen aan de heer E. Meerbeek ([email protected]). Herken je je in het profiel, maar volg je niet de gevraagde opleiding, dan vragen we je toch te reageren. Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met mevrouw S. Bloemen ([email protected]/06-29129736).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen