Nertsenbedrijven gemeente Venray in maart alles geruimd

Foto: © Pixabay.

In maart volgend jaar moeten alle nertsenhouderijen in Nederland zijn gestopt. In totaal zijn nu 40 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard (stand 24 augustus). Ook vier bedrijven in Venray zijn besmet.

In maart volgend jaar moeten alle nertsenhouderijen in Nederland zijn gestopt. Dat heeft het kabinet besloten. In november begint de ‘pelsperiode’ en als alle nertsen daarna zijn gedood en van hun pels zijn ontdaan mogen de fokkers geen nieuwe dieren meer in hun kooien zetten. De fokkers krijgen een vergoeding. Totdat alle bedrijven gestopt zijn, gaat het ruimen van besmette bedrijven gewoon door. Het ministerie heeft alle nertsenhouders in een brief geïnformeerd. Later volgen nog (digitale) informatiebijeenkomsten. In de gemeente Venray zijn nog twee nertsenfokkerijen in bedrijf. Vier andere zijn al wegens coronabesmetting geruimd.

De ruiming van besmette bedrijven is op zaterdag 6 juni gestart. Het ruimen van de besmette bedrijven moet voorkomen dat op de nertsenhouderijen een virusreservoir ontstaat dat een gevaar kan vormen voor de volksgezondheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen