Serie nieuwe straten en bruggen in Venray

Foto: Lienebrug wordt vervoerd over het water.

De gemeente Venray blijft in ontwikkeling. Bij een aantal bouwplannen in de gemeente horen nieuwe straten en in de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn ook nieuwe bruggen gebouwd. Allemaal moeten ze namen krijgen.

Het college heeft deze week een serie nieuwe namen vastgesteld. De namen zijn in overleg met omwonenden en betrokkenen gekozen. Voor de ontwikkeling van Annahaeghe op het Annapark droeg ontwikkelaar Renschdael Groep de namen Theresialaan en Benoitlaan aan. Beide verwijzend naar twee paviljoens in het park.

De inwoners van Ysselsteyn kozen voor de naam Kievitsakker voor de straat bij de nieuwbouwwoningen, omdat het gebied daar in de volksmond al zo wordt genoemd.

Op de plek waar in Leunen nieuwe woningen verrijzen, verbouwden boeren vroeger onder meer venkel en zonnebloemen. Door de akkers liep een veldweg. Venkelweg en Veldweg zijn dan logische keuzes voor de nieuwe straatnamen.

Wanssum en Blitterswijck
De fietsbrug over de rondweg ter hoogte van de Meerlosebaan in Wanssum gaat Op de Haard heten. De nieuwe brug in de rondweg over de industriehaven van Wanssum heet Lienebrug. De naam verwijst naar de historische brug met dezelfde naam die ooit de monding van de Molenbeek overspande. De brug was destijds belangrijk voor de scheepvaart op de Maas.

De naam sluit aan bij de eerdergenoemde brugnamen die alle gelinkt zijn aan de historie en de omgeving. Zoals de brug Over ’t Broek, in het centrum van het dorp. De rondweg zelf krijgt de naam Boomkensweg. Op een oude kaart uit 1821 bleek dat een deel van het gebied waar de rondweg doorheen loopt vroeger bekendstond als “aan den Boomkens”.

En tenslotte de brug in Blitterswijck. Die gaat ’t Veunderke heten en herinnert aan het omliggende gebied met weilanden en een nabijgelegen beek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen