Scholen blijven open, leerlingen vanaf groep zes mondkapje op

Foto: © Pixabay.

Het onderwijs blijft open. Wel gelden er voor basis- en middelbare scholen aanvullende regels. Zo moet de schoolleiding looproutes creëren en moeten leerlingen vanaf groep zes mondkapjes op in de gang. „De gevolgen voor kinderen zijn gigantisch. Daarom willen we dat de scholen open blijven”, aldus premier Rutte.

Onderwijs
Het onderwijs open. Wel komen er extra afspraken om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Zoals looproutes in de scholen, mondkapjes in de gang voor leerlingen vanaf groep 6 en in het voortgezet onderwijs. En regelmatige zelftesten voor docenten en leerlingen vanaf groep 6 en in het hele voortgezet onderwijs. Kinderen jonger dan 12 jaar met milde neusverkoudheid en een snottebel moeten thuisblijven en zich laten testen bij de GGD.

Eerder mochten zij volgens het zogeheten ‘snottebellenbeleid’ nog wel naar school met lichte klachten. Zij moesten alleen thuisblijven in afwachting van een testuitslag of als ze in nauw contact waren geweest met een besmet persoon.

De sterke toename van het aantal coronabesmettingen komt deels door het hoge aantal infecties op scholen. Over het algemeen worden kinderen niet ernstig ziek door corona.

Lees ook: Persconferentie: Avondsluiting en strengere maatregelen overdag – Venray (nieuws.nl).

Reacties

Cookieinstellingen