Advies kabinet: Doe eerst zelftest bij bezoek thuis

Foto: © Pixabay.

Wie bij iemand op bezoek gaat of zelf bezoek ontvangt, wordt aangeraden eerst een zelftest te doen. Daarmee wil het kabinet besmettingen thuis voorkomen. Ook waarschuwt het kabinet extra voorzichtig te zijn bij contact met mensen ouder dan 70 jaar of jonger dan 12.

De meeste mensen raken thuis besmet met corona, bijvoorbeeld door een besmette huisgenoot of bezoeker. Ook op feesten thuis raken veel mensen besmet. Begin november meldde het RIVM dat een op de vijf van de besmette personen een feestje had in de week voor de coronatest.

Zelftesten en mondkapjes op school
Het onderwijs open. Wel komen er extra afspraken om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Zoals looproutes in de scholen, mondkapjes in de gang voor leerlingen vanaf groep 6 en in het voortgezet onderwijs. En regelmatige zelftesten voor docenten en leerlingen vanaf groep 6 en in het hele voortgezet onderwijs. Kinderen jonger dan 12 jaar met milde neusverkoudheid en een snottebel moeten thuisblijven en zich laten testen bij de GGD.

Eerder mochten zij volgens het zogeheten ‘snottebellenbeleid’ nog wel naar school met lichte klachten. Zij moesten alleen thuisblijven in afwachting van een testuitslag of als ze in nauw contact waren geweest met een besmet persoon.

Reacties

Cookieinstellingen