Duitsland voert testalarm uit

Foto: © NL Alert.

Als je op donderdag 8 december om 11.00 uur in de buurt bent van een Duitse zendmast, kun je mogelijk een test-noodbericht ontvangen van de Duitse overheid op je mobiele telefoon.

Op dat tijdstip wordt in heel Duitsland naar alle mobiele telefoons per sms een testbericht gestuurd, vergelijkbaar met het Nederlandse NL-Alert. Daarnaast gaan op donderdag 8 december om 11.00 uur ook in het hele land de sirenes af als onderdeel van deze test.

Testbericht
In sommige delen van het Limburgse grensgebied kunnen Nederlandse mobiele telefoons verbinding maken met een Duitse zendmast. De gebruiker ziet dan de naam van een Duitse aanbieder (Telekom, Vodafone DE of Telefónica) in zijn scherm. Op dat moment kunnen Duitse noodberichten worden ontvangen.

Bij ontvangst van het testbericht kan je telefoon een hard geluid laten horen. Wie een dergelijk testbericht ontvangt of de sirene hoort, hoeft niks te doen.

Sirenes
Naast het testbericht gaan ook in heel Duitsland de sirenes af. Tevens wordt een bericht gestuurd via de bestaande landelijke alarmeringsapp ‘NINA’. Deze app is overigens ook (gratis) beschikbaar voor inwoners van het Limburgse grensgebied en verkrijgbaar via de gebruikelijke appstores voor Android- en Apple-apparaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen