Sportscholen in actie om heropening af te dwingen

Foto: Sporten - Pixabay.

Zeker 200 sportschoolhouders zijn van plan om zaterdag sportlessen aan te bieden. Het gaat om een protestactie.

Ook sportscholen in de gemeente Venray doen mee.

Met de actie hoopt de branche het kabinet ertoe te bewegen de sportscholen weer open te laten gaan. De lessen worden aangeboden in de buitenlucht en aan een beperkt aantal sporters tegelijk. Zo hoopt initiatiefnemer Exclusieve Sportcentra de fitnesssessies veilig te houden voor coronabesmettingen.

Gesloten

Al sinds half december zijn de sportscholen gedwongen hun deuren te sluiten door het kabinet. Op die manier wilden ze de sterke opleving van het virus tegenhouden. Afgelopen dinsdag kondigde demissionair-premier Mark Rutte diverse versoepelingen aan. De sportscholen werden daarbij echter niet genoemd. En dus vinden de sportschoolhouders het tijd voor actie. Zij vinden dat sportscholen tijdens een gezondheidscrisis juist een belangrijke rol te vervullen hebben. Zo kunnen de mensen tenslotte fit blijven.

Aanmelden

De organisatie van de actie heeft een speciale website opgezet. Daar kunnen sportschoolhouders zichzelf aanmelden om mee te doen aan de actiedag. Binnen enkele uren hadden al meer dan honderd sportscholen dat gedaan, meldt een medewerker.

De sportschoolhouders zijn echter wel van plan om zich aan de geldende coronaregels te houden. Per les mogen maximaal 2 leerlingen meedoen. En zoals gezegd worden de lessen in de buitenlucht gegeven. Zo vallen de lessen binnen de regel dat er gesport mag worden in duo’s, exclusief trainer.

Reacties

Cookieinstellingen