Zwembranche gaat niet meewerken aan QR-code

Foto: © Pixabay.

Zwembaden en zwemscholen gaan niet meewerken aan het invoeren van een QR-code, laten de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ), Eerste Nederlandse Vak Opleiding Zwemonderwijzers (ENVOZ) en ZwemOnderwijs Nederland (ZON) weten. Volgens de organisaties sluit een dergelijke maatregel een grote groep zwemleerlingen buiten. Daarbij is het praktisch gezien niet haalbaar door grote personeelstekorten. Ook levert het een “stroom aan opzeggingen” op.

“Het uitlekken van de aankomende maatregelen die eventueel aangekondigd worden, wekt paniek op bij ouders van zwemleerlingen, banenzwemmers en vooral zwemschoolhouders. De route van de overheid om vaccinaties te stimuleren die nu ingezet lijkt te worden bij de zwembaden is een stap te ver”, stellen de organisaties, die honderden zwembaden en scholen vertegenwoordigen.

De zwembranche ontkent niet dat er maatregelen nodig zijn. De organisaties zijn dan ook bereid om onder meer de inpandige 1,5 meter en mondkapjesplicht opnieuw in te voeren. “Mocht het kabinet de QR-code wel invoeren vanaf vrijdag, dan zullen de zwembaden en zwemscholen lijnrecht tegenover de overheid komen te staan”, staat in een persverklaring.

Dit is een bericht van onze landelijke pagina Nieuws.nl/ANP.

Reacties

Cookieinstellingen