Meerdaags Wandelevenement Venray breidt uit

De eerste editie was een groot succes.
De eerste editie was een groot succes.
Foto: Via Peel en Maas Venray.

De eerste editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray heeft  bijna 1100 wandelaars op de been gebracht. Zo meldt de organisatie.

Na maanden van voorbereiding ging afgelopen zaterdag de eerste editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray van start. De wandelaars die zich hadden ingeschreven voor de langere afstanden (40-50 of 60 km) begonnen al om 07.00 uur aan hun uitdaging.

Groot succes
“De voorinschrijving was voor ons al een teken dat het wandelen in Venray erg populair is”, meldt pr-man Michel Thomassen. “Wij hadden vooraf op ongeveer 500 wandelaars gerekend, maar na de sluiting van de voorinschrijving stond de teller al op 562 wandelaars. Op zaterdag en zondag kwamen er vervolgens nog 537 wandelaars bij, waardoor wij zijn geëindigd op het prachtige aantal van 1.099.  Ongelooflijk! Wij zijn als organisatie enorm trots op dit resultaat.”

Tijdens het Meerdaags Wandelevenement kunnen deelnemers tot vlak voor de start zelf bepalen welke afstand te lopen. Ze kunnen vaste routes van 10, 20 en 30 kilometer met elkaar combineren tot een maximum van 60 km per dag.

Goed doel
Door de grote opkomst kunnen ze  een mooi bedrag doneren aan hun goede doel Stichting ALS Nederland want van het inschrijfgeld gaat 25% naar dit goed doel. Hier komt dan nog de bijdrage van de wandelfeesten “Ben d’r Bij” bovenop. De opbrengst zal komende zaterdag tijdens de vrijwilligersavond/sponsoravond bekend worden gemaakt.

Extra dag
Volgend jaar wordt het evenement uitgebreid met één extra dag. De tweede editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray vindt in 2019  plaats op 31 mei en 1 en 2 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen