2e goede doel voor het Meerdaags Wandelevenement; Metakids

Foto: MetaKids.

Op 1 december a.s. start de voorinschrijving van de 3e editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV). De 3e editie gaat plaatsvinden van 5 t/m 7 juni 2020.

Tijdens dit wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen en welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn. MWV kent drie basis afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers kunnen één van deze afstanden lopen, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.

Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor de Vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom; het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud en voor beginners tot ervaren en getrainde lopers.
Sinds de start van ons evenement in 2018 hebben wij een goed doel gekoppeld aan ons evenement. 25% van het inschrijfgeld gaat naar ons goed doel. Door de hoge opkomst in 2018 en 2019 hebben wij een mooi bedrag mogen doneren aan ons goed doel Stichting ALS Nederland.
Ook tijdens onze 3e derde editie zal Stichting ALS Nederland ons goed doel blijven. Wij hebben echter besloten om in 2020 een tweede goed doel aan ons evenement te koppelen en wel de Stichting Metakids.

Metakids
Metabole ziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Vaak wordt deze ziekte te laat herkend of is behandeling niet mogelijk. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens.

Maar dit is niet nodig! Onderzoek geeft kinderen een kans. Als we vaart maken met noodzakelijk onderzoek, zijn vrijwel alle metabole ziekten binnen 30 jaar behandelbaar.
Metakids werft de fondsen zodat alle kinderen met een metabole ziekte behandeld kunnen worden.

Metabole ziekten zijn slopers
Metabole ziekten slopen kinderlevens. Door een willekeurig foutje op het DNA gaat er iets mis in de chemische fabriek in het lichaam. Noodzakelijke bouwstoffen worden niet goed opgenomen of afgebroken, met ernstige schade aan de organen tot gevolg. Kinderen takelen af: ze gaan lichamelijk en verstandelijk achteruit. Een drama voor het kind en de naaste omgeving. In Nederland hebben ruim 10.000 gezinnen één of meerdere kinderen die aan een metabole ziekte lijden.

Samen geven we zieke kinderen een kans!
Met medisch onderzoek naar metabole ziekten wordt het verschil gemaakt. Dit zorgt voor eerdere diagnoses en een betere en snellere behandeling van kinderen met een metabole ziekte.

Wij hopen ook in 2020 op een grote opkomst van wandelaars zodat wij Stichting ALS Nederland en Stichting Metakids een mooie bedrag mogen doneren.
Bestuur Stichting Meerdaags Wandelevenement Venray.

Reacties