Venrayse Sportweek 2024 van start

18 sep , 22:45 Sport
sport
Donderdag 19 september start de Venrayse Sportweek 2024. De officiële opening is op ’t Fort in Oostrum. Tot en met zondag 29 september staat onze gemeente in het teken van sport en bewegen. De hele week kunnen inwoners meedoen aan diverse sport- en beweegactiviteiten en ontdekken welke sport bij ze past.

Sportieve aftrap

De VenrayseSportweek begint met een beweegchallenge op ’t Fort. Zo’n 150 leerlingen en leerkrachten van basisschool De Meulebeek komen samen met Jorianne Janssen (Janssen Dansen en Sporten) en Kika van Es (Venray Beweegt) in beweging. Er is ook een livestream, zodat leerlingen en leerkrachten van alle andere basisscholen in de gemeente Venray tegelijkertijd mee kunnen doen. De beweegchallenge is voor leerlingen een goede warming-up voor de dans- en voetbalclinics later die dag. 

Kennismakingsactiviteiten bij sportaanbieders

Tijdens de Venrayse Sportweek wil gemeente Venray zoveel mogelijk inwoners enthousiast maken om te gaan sporten of bewegen. Onze gemeente biedt een breed scala aan sport- en beweegactiviteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. De Venrayse Sportweek is een mooie gelegenheid voor sport- en beweegaanbieders om hun activiteiten in de schijnwerpers te zetten. Alle aanbieders zijn uitgenodigd om hun deuren te openen en gratis kennismakingslessen aan te bieden. Inwoners kunnen zich via www.meedoen.venray.nl inschrijven voor hun favoriete activiteiten. 

Sport- en spelactiviteiten

Daarnaast worden er tijdens de Venrayse Sportweek sport- en spelactiviteiten georganiseerd, waar basisschoolgroepen onder schooltijd en kinderen in hun vrije tijd aan mee kunnen doen. Op het programma staan onder andere skate- en fietsclinics. Verder stelt Padelcentrum Noord-Limburg haar padel- en pickleballbanen beschikbaar voor het basisonderwijs en organiseert Sportstuif Venray op woensdagmiddag 25 september een Glow in the dark trefbaltoernooi. Voor de jongste kinderen is er een speeltuinentour. 

Geen nationale sportweek

In 2023 was Venray nog trotse host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Een fantastisch beweegfeest barstte er los in de gemeente. Vanwege de Olympische en Paralympische Spelen organiseert NOC*NSF in 2024 géén Nationale Sportweek. Dit weerhield de gemeente Venray er niet van om wél een lokale sportweek te organiseren rondom de start van het nieuwe sportseizoen. Om zo nog meer inwoners plezier te laten beleven aan sport en bewegen.