Juristenkantoor gaat uitbreiden met Recht-bij-Jeugdzorg

Foto:

Recht bij Jeugdzorg is vanaf oktober onderdeel van SBZ-juristen, wat gevestigd is inVenray en Klazienaveen. Naast verschillende rechtsgebieden krijgt het recht van de gescheiden ouder hier de juiste aandacht.

Na een echtscheiding belemmeren onderlinge emoties en spanningen goede communicatie waardoor conflicten zich opstapelen. De weg naar de rechtbank is onvermijdelijk.

Omdat het belang van het kind groot is, kan er door de Raad voor de Kinderbescherming een Onder Toezicht Stelling (OTS)  of Uit Huis Plaatsing (UHP) door Bureau Jeugdzorg geïndiceerd worden. Zij nemen dan de regie over van de opvoeder. De emoties en spanningen die hier uit voortkomen maken de situatie vervolgens complexer.

Recht- bij jeugdzorg biedt de gescheiden ouder juridische bijstand, bemiddeling en coaching tijdens een (conflict) situatie met geïndiceerde jeugdzorg.

Er is aandacht voor de rechten van de ouder tijdens een gerechtelijke procedure. Bij gesprekken met verschillende instanties kan er vooraf advies of tijdens een gesprek ondersteuning worden gegeven. Ook worden emoties gereguleerd waardoor er meer overzicht wordt gekregen in de situatie. Het doel uiteindelijk is dat de ouder met vertrouwen de regie weer terug krijgt in de opvoeding.Meer informatie, ook over “dwaze vaders”, is te vinden op www.recht-bij-jeugdzorg.nl en www.sbzjuristen.eu

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen