VieCuri “Geen opnamestop in Venray en Venlo, wel krapte”

Foto: Ziekenhuisbed - VieCuri.

De bedden, 480 in totaal in Venray en Venlo, zijn op dit moment nagenoeg allemaal bezet. Dit betekent dat er krapte is, maar er is geen opnamestop.

De kwaliteit van de zorg staat niet ter discussie. “Geplande opnames gaan nagenoeg allemaal door. En acute zorg bieden we ook gewoon aan. Het enige is dat we verwijzers (zoals huisartsen) vragen of patiënten zonder spoed één of een paar dagen extra kunnen wachten. Patiënten gaan en hoeven in principe niet naar andere ziekenhuizen toe. Het afkondigen van deze dreigende opnamestop (in vaktermen code rood genoemd) is vooral ook een signaal voor onze specialisten, medewerkers alsook huisartsen en de ambulancezorg om kritisch te blijven beoordelen of het noodzakelijk is patiënten op te nemen of met ontslag te laten gaan.”

Deze situatie komt vaker voor en is geen uitzondering t.o.v. andere ziekenhuizen. “Met name in de winter is er een grote toeloop van patiënten, vooral van kwetsbare ouderen. Ook het aantal ouderen dat in ziekenhuisbedden ligt, terwijl ze eigenlijk zouden moeten doorstromen naar een verpleeghuis of revalidatiecentrum, stijgt. Dan kan de capaciteit wel eens knellen.” Meestal duurt deze situatie één tot enkele dagen. Het ziekenhuis reserveert overigens altijd een aantal bedden om spoedgevallen te kunnen opnemen. Voor spoedzorg kunnen patiënten dus altijd bij ons terecht aldus VieCuri.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen