Benefietavond voor ALS; Night for the Stars 20.01.2020

Foto: © Night for the Stars voor ALS.

Het moet een ode worden voor haar ernstig zieke moeder Ria Kroh (69). Gladys van den Munckhof van Gladys Events organiseert op 20 januari de benefietavond Night for the Stars in Schouwburg Venray. Het wordt een avond met speciale gasten zoals OG3NE, zangeres Do, TVOH zangeressen Nienke Wijnhoven, Patricia van Haastrecht en Natasja. Een dosis humor wordt verzorgd door Rob Scheepers.

De opbrengsten zijn voor Stichting ALS. ALS is een slopende ziekte en mijn moeder vecht ontzettend hard tegen die ziekte”, legt Gladys uit.

Night for the Stars wordt een avond met een lach en een traan om ALS ‘een gezicht’ te geven. “Het is een avond voor de sterren die ons ontvallen zijn, maar zeker ook voor de sterren die vechten tegen deze ziekte. Het wordt ook een ode aan mijn moeder. Ze is gelukkig nog steeds onder ons, maar ik voel haar steeds verder uit mijn handen glippen. De diagnose ALS is eigenlijk een doodvonnis. Het is een onmenselijke ziekte.”

De avond wordt georganiseerd in de grote zaal van de schouwburg. Het gros van de kaarten is inmiddels verkocht. Gladys raadt iedereen die er graag bij wil zijn aan om zo snel mogelijk een kaartje te bemachtigen. We hebben sponsorpakketten voor bedrijven en een kaartje kost 50 euro en dat bedrag gaat geheel naar Stichting ALS. De reacties die we van mensen krijgen zijn overweldigend. Iedereen vindt het zo bijzonder dat we deze avond organiseren. Deze avond wordt zelfs kado gedaan voor de feestdagen. Het geeft een een heel warm gevoel.

Het evenement wordt gepresenteerd door Anouk Smulders. Zij zal Gladys bijstaan tijdens deze emotionele avond. “Deze ziekte is een aantal jaren geleden ongevraagd ons leven binnen geslopen. De dag waarop mijn moeder deze diagnose kreeg, werd alles anders. We kijken machteloos toe hoe alles ons wordt afgenomen. Met deze benefietavond willen we aandacht vragen voor deze vreselijke ziekte.” Kans op genezing is er vooralsnog niet en daarom is er geld nodig om wetenschappelijk onderzoek naar ALS te doen. “We willen uiteindelijk een mooi bedrag overhandigen aan Stichting ALS Nederland.”

Gladys heeft vooral heel veel bewondering voor haar strijdende moeder. “Ze is zo dapper, maar ze is met een gevecht bezig dat ze niet kan winnen. Kansloos… Er zijn momenten dat ik er emotioneel helemaal doorheen zit en dat word ik getroost door mijn moeder. Ze wil het gevecht nog niet staken. Als je de diagnose ALS krijgt, dan heb je nog maar drie tot vijf jaar te leven. Mijn moeder lijdt al 5,5 jaar aan deze ziekte. Het geeft wel aan dat ze echt een kanjer is.”

Tijdens de benefietavond komen er dus bijzondere gasten. “OG3NE komt optreden als ambassadeur van ALS . Een andere gast is Vincent de Vries, schrijver van het boek van Fernando Ricksen. Op de Facebookpagina van Gladys Events worden de nieuwtjes bekendgemaakt.” De laatste kaarten & sponsorpakketten voor bedrijven zijn verkrijgbaar via www.schouwburgvenray.nl.

Reacties