Schouwburg Venray sluit tijdelijk haar deuren

Door de nieuwe maatregelen van het kabinet sluit Schouwburg Venray haar deuren tot en met 11 november. Onder deze omstandigheden is het helaas onmogelijk om voorstellingen en evenementen te faciliteren.

30 personen noopt tot aanpassingen en verschraling van het programma-aanbod. Niet alle artiesten kunnen spelen voor 30 gasten. Om het publiek een veilig theaterbezoek te kunnen garanderen moet het theater veel meer personeel inzetten dan gebruikelijk is.

Er staan verschillende voorstellingen gepland waar meer dan 100 tickets verkocht zijn en artiesten twee keer op een avond spelen voor hetzelfde bedrag.

In dat geval zal het theater 70 bezoekers per voorstelling teleur moeten stellen. De selectie van wie wel en wie niet naar de voorstelling mag, is een keuze die indruist tegen het credo dat iedereen altijd welkom is in de schouwburg van Venray. Een selectie die het theater niet gaat maken. De hele zomer heeft de schouwburg haar deuren opengesteld voor verenigingen die gratis van alle ruimtes gebruik mochten maken om samen te kunnen blijven komen. Helaas is ook dat niet meer mogelijk. Het dringende advies niet met grote groepen samen komen gaat niet hand in hand met een theater dat dit wel faciliteert. Daarbij biedt Schouwburg Venray haar gasten graag een kop koffie aan, maar is dit helaas op dit moment niet mogelijk.

Zaterdag j.l. stond Guido Weijers nog op de planken in Venray en nam een voorschot op de laatste persconferentie met de woorden: “De theaters zullen wel dicht moeten want Schiphol wil niet.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen