112

33-jarige man die 21-jarige vrouw uit Venray verkrachtte voor de rechter

Foto: ANP.

Een 33-jarige man uit Oostrum moet op 23 juni voor de rechtbank verschijnen voor het verkrachten van een vrouw uit Venray op vrijdagavond 9 december vorig jaar.

De 21-jarige vrouw fietste die avond op de Stationsweg toen ze merkte dat er een man achter haar fietste. Toen de jonge vrouw het viaduct bij de Deurneseweg passeerde, werd ze door de man gedwongen de Hulstweg in te gaan. Daar werd het slachtoffer seksueel misbruikt en gedwongen tot seksuele handelingen.

Al een dag na het incident wist de politie een 56-jarige man uit Venray aan te houden in verband met het zedenmisdrijf. Uiteindelijk bleek de man niets te maken te hebben met het voorval, en werd niet veel later een 33-jarige man uit Oostrum als verdachte ingesloten.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 33-jarige man van gewelddadige en onder bedreiging met geweld gepleegde verkrachting. Daarnaast wil het OM hem vervolgen voor bedreiging met een tegen het leven gericht misdrijf.

De zaak volgende week betreft een pro forma zitting. Dit betekent dat de zaak inhoudelijk nog niet zal worden behandeld. Ook maakt de officier van justitie nog geen strafeis kenbaar. Tijdens een dergelijke zitting kunnen beide partijen onderzoekswensen kenbaar maken, zoals het horen van een deskundige of het laten opstellen van een rapportage.

Bron Omroep Venray.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen