Al duizend handtekeningen voor de petitie behoud van sportzorgcentrum JouTou

Foto: Joutou - sportindebuurt.nl

Tot dusver hebben meer dan duizend mensen de petitie voor behoud van sportzorgcentrum JouTou op het Sint Annaterrein getekend. De hoop is dat dit aantal de komende dagen flink zal oplopen.

Dat zegt SP-voorman en petitiestarter Jan Hendriks in gesprek met Omroep Venray.

JouTou is een sportzorgcentrum voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Mensen in de dagbesteding, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ouderen hebben zich de afgelopen jaren met ziel en zaligheid ingezet om de verloederde dierenweide weer nieuw leven in te blazen. Zij werken inmiddels in een voor hen vertrouwde en veilige omgeving. De Renschdael Groep heeft in een gesprek aan JouTou medegedeeld dat deze organisatie mogelijk al op zeer korte termijn uit het park zal moeten vertrekken.

Twee weken terug werd duidelijk dat de herontwikkeling van het 45 hectare grote terrein in een stroomversnelling is gekomen, nu het gemeentebestuur de plannen van Renschdael Groep omarmt. De potentiële koper heeft grootse plannen voor de toekomstige Venrayse parel, al heeft het daarbij geen ruimte ingetekend voor JouTou, een sportzorgcentrum voor mensen met of zonder verstandelijke beperking. Een snel vertrek is het onverwachte gevolg.

Dat steekt de SP, en met zich honderden Venraynaren, zo blijkt. SP-fractievoorzitter Jan Hendriks trad nadat het nieuws bekend werd in contact met JouTou-initiatiefnemers Rudi Verhagen en Maykel Claassen, waarna werd besloten een handtekeningenactie te starten om hiermee een rappe aftocht te voorkomen. ,,En dat loopt op dit moment als een trein’’, vertelt Hendriks, die bijval krijgt van tal van inwoners. ,,We hebben al meer dan duizend steunbetuigingen binnen.’’ De verwachting is dat daar nog wel wat handtekeningen bijkomen. Aanstaande zaterdag trekt een groep pleitbezorgers het centrum in om zoveel mogelijk steun te verwerven. Nadat de petitie is gesloten worden de handtekeningen aan burgemeester en wethouders en projectontwikkelaar Renschdael Groep overhandigd.

Intussen heeft de SP het college schriftelijke vragen gesteld. Naar verwachting komt B en W woensdag of donderdag met een reactie, waarna direct zijn standpunt in deze discussie duidelijk zal worden.

Klik hier om naar de petitie te gaan.
Bron Omroep Venray.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen