112

Jos Brech twee jaar proeftijd gehad voor zedenzaak 1985

Foto: Brech - Youtube.

Jos Brech, de man die gezocht wordt in verband met de vermissing van Nicky Verstappen, heeft in 1985 twee jaar proeftijd opgelegd gekregen in verband met ontucht. Dat blijkt uit een inschrijving bij de rechtbank uit 1985 die het Regionaal Historisch Centrum Limburg aan Nieuwsuur heeft verstrekt.

Uit dat stuk blijkt dat Jos Brech ook inderdaad de man is die in 1985 bij de politie heeft toegegeven ontucht te hebben gepleegd met twee jongens, van tien en elf jaar oud. De politie wist dat Jos Brech eerder verdacht werd van een zedenmisdrijf en dat de zaak toen was geseponeerd.

Jos Brech kreeg de proeftijd opgelegd in het kader van een voorwaardelijk sepot. Dat betekent dat er sluitend bewijs was dat hij de ontucht pleegde, maar dat het Openbaar Ministerie besloot hem niet te vervolgen als hij twee jaar lang niet opnieuw in de fout zou gaan. Uit het feit dat de zaak uiteindelijk geseponeerd is, valt op te maken dat hij die proeftijd goed is doorgekomen.

Wat de ontucht inhield, wordt uit het krantenartikel en in de inschrijving bij de rechtbank niet duidelijk.

Op het document staan twee opvallende stempels: “In verzekering gesteld” op 5 juli 1985″ en “heengezonden” op 7 juli 1985. Dat zou betekenen dat Jos Brech in juli 1985 twee dagen vast heeft gezeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen