Luiercontainers bij de Hubenhof Venray gaan weg

Foto: Nico Kunzler - Venray.

De luiercontainers die bij de flat Hubenhof in Venray staat, zullen op zéér kort termijn verwijderd worden. De gemeente Venray heeft hiertoe opdracht gegeven aan Suez.

Een precieze datum kon de gemeente nog niet geven. Maar mensen welke daar normaliter hun luiers deponeren, zullen deze spoedig bij een andere container moeten inleveren.

De luiercontainers stond bij de flat omdat hier een kinderdagverblijf gevestigd was. Toen enige tijd geleden het kinderdagverblijf gesloten werd, is de luiercontainer aangehouden omdat deze nog volop gebruikt werd.

Vanwege brandgevaar is de container verder van de flat geplaatst, bij de papiercontainer. In de afgelopen tijd is de overlast door bijgeplaatst afval aanzienlijk toegenomen. Tevens werd er een steeds grotere hoeveelheid afval in de containers gedumpt dat hier niet in thuis hoort. Eerder waren er ook al soortgelijke bij de luiercontainer aan de Bachstraat, na de sluiting van het kinderdagverbijg aldaar.

Vrijwel alle overige luiercontainers staan wél bij kinderdagverblijven. Op deze plekken is er beter toezicht en hier doen deze problemen zich niet of nauwelijks voor.

Online afvalkalender
Op de Afvalkalender Venray (https://afvalkalender.venray.nl/form) staan alle relevante (huishoudelijk)afvalgegevens voor inwoners van de gemeente Venray vermeld. Hierop staat per afvalsoort alle relevante informatie vermeld en staan alle inzamellocaties in Venray weergegeven op een duidelijke kaart. Eveneens is er een ‘afvalkalender App’ te downloaden via de App store.

Voor al uw vragen over diftar, containers en/of afvalpasjes kunt u terecht bij de gratis afvalinfolijn, telefoonnummer 0800 221 00 12.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen