Meerdaags Wandelevenement Venray brengt 1.709 wandelaars op de been.

Foto: Meerdaags Wandelevenement.

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding ging afgelopen vrijdag de tweede editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray van start. De wandelaars die zich hadden ingeschreven voor de langere afstanden (40-50 of 60 km) begonnen al om 07.00 uur aan hun uitdaging.

Het Meerdaags wandelevenement is uniek omdat wij de wandelaars de mogelijkheid geven om elke dag een andere afstand te lopen. Deze afstanden liggen tussen de 10 en 60 km. Door deze unieke aanpak is het wandelevenement een uitstekend trainingsmiddel voor de grotere wandelevenementen later in het jaar maar ook prima geschikt voor de wandelaar die liever een kortere afstand wil lopen.

De voorinschrijving was voor ons al een teken dat onze editie van het voorgaande jaar positief was ontvangen bij de wandelaars. Maar liefst 925 wandelaars hadden zich namelijk al via de voorinschrijving aangemeld. Hier zijn de afgelopen 3 dagen nog bijna 800 daginschrijvingen bijgekomen zodat de eindstand is uitgekomen op 1.709 wandelaars en dit ondanks het zeer warme weer op zondag. Ongelooflijk !!!. Wij zijn als organisatie enorm trots op dit resultaat. Het is ook mooi om te zien dat onze wandelaars uit geheel Nederland komen en zelfs uit onze buurlanden België en Duitsland.

Dit jaar was onze start en finishlocatie op het Schouwburgplein. In onze tent was ook een koffie-corner en een kleine bar aanwezig zodat de wandelaars vóór en na de wandeling lekker konden genieten van een drankje. Deze nieuwe opzet is ons prima bevallen. Verder viel ons evenement samen met de eerste editie van het foodtruckfestival Hensenius Hapt. Voor de wandelaars die na afloop nog een hapje wilde eten was er voldoende keuze, deze samenwerking is ons prima bevallen.

Ook op sportief vlak hebben wij ons evenement dit jaar uitgebreid. Op zondag bestond de mogelijkheid om 5 km te lopen. Diverse families hebben deelgenomen aan deze 5 km. Het is mooi om te zien hoe de (groot) ouders en hun (klein) kinderen gezamenlijk over de finish komen.

In samenwerking met het Gehandicapten Platform Venray (GPV) hebben wij voor de zondag ook de 5 en 10 km routes zo aangepast dat deze geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. Op deze manier willen wij ook de rolstoelers laten genieten van al het moois dat Venray te bieden heeft. Uiteindelijk hebben 20 rolstoelers meegedaan. Het begin is gemaakt.

Door deze grote opkomst kunnen wij ook een mooi bedrag doneren aan ons goede doel
Stichting ALS Nederland want van het inschrijfgeld gaat 25% naar dit goed doel. De opbrengst zal aanstaande zaterdag tijdens de vrijwilliger/sponsorborrel bekend worden gemaakt.

Een evenement van een dergelijke omvang kunnen wij natuurlijk niet organiseren zonder de steun van vrijwilligers. Ruim 60 vrijwilligers zijn de afgelopen maanden in de weer geweest om het evenement mogelijk te maken. Wij willen onze vrijwilligers dan ook hartelijk danken voor hun geweldige inzet en hopen dat wij het volgend jaar wederom op hun steun mogen rekenen.

Een woord van dank is natuurlijk ook op zijn plaats voor onze sponsoren en de Gemeente Venray die ons met gelden, subsidie, materialen of diensten ondersteunen. Zonder deze ondersteuning kunnen wij geen evenement organiseren en zeker geen goed doel ondersteunen.

De derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray gaat plaatsvinden op vrijdag 5 juni, zaterdag 6 juni en zondag 7 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen