KinderzwerfboekStation op de Montessorischool

Foto: © Montessorischool.

Op de Montessorischool in Venray wordt een KinderzwerfboekStation opgericht. Daarna kunnen de kinderen uit de omgeving hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Op de Montessorischool zijn de ‘Stationschefs’ al druk bezig met de voorbereiding. Vanaf 28 juni staat er op de school een Kinderzwerfboek-station, een kast vol met kinderzwerfboeken. Je kan hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit laten zwerven. Of je kan een eigen boek brengen dat een ander kind mag lezen. Er zijn ook zwerfstickers te vinden.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, Kinderzwerfboekstations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven

Afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Meer informatie over zwerfboeken vind je hier. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen