Jerusalem 600 jaar: Wie heeft er nog spullen voor onze tentoonstelling?

Foto: © Persfoto - Museum.

Oproep Venrays Museum – In december 2022 is het 600 jaar geleden dat de eerste aanzet werd gegeven voor het latere “Jerusalem”. Het Venrays Museum wil uitgebreid aandacht besteden aan dit gegeven. Er wordt hard gewerkt aan de tentoonstelling “Jerusalem 600 jaar”

Om een rijke tentoonstelling te maken hebben we de hulp nodig van mensen die nog spullen hebben uit het verleden. Het museum is op zoek naar voorwerpen, objecten, foto’s, kleding en alles wat de herinnering aan Jerusalem weer tot leven zou kunnen brengen. Denk aan de schooluniformen en de sporttenues. En er is nog zoveel meer. Misschien ligt er achter in de kast nog een filmpje of foto’s en herinneringen aan sportdagen en toneelvoorstellingen. Enzovoorts!

Heeft u iets op zolder liggen of in een kast? Laat het even weten. We zitten er klaar voor! Wanneer u zich meldt maken we een afspraak om samen te kijken of de spullen bruikbaar zijn voor de tentoonstelling. De afspraken zullen worden gepland op dinsdagochtend 5 of 12 juli.

Bel even met Tineke Lamers-Vorst (06 105 023 90} (lid van de werkgroep van het Venrays Museum) om een afspraak kunnen te maken.

Wij hopen dat we interessante en mooie spullen kunnen verzamelen.

Foto: Maria Processie Jerusalem (1950). Collectie/Verzameling: Harrie Coopmans / Jan van der Putten

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen